Kamptal
Mezi oblastmi Kremstal a Weinviertel se rozkládá produktivní Kamptal, kde se rodí tak znamenitá vína, že se mu pžezdívá K2 Rakouska (Za Mount Everest je považováno Wachau). Jižně orientované vinohrady na převážně sprašovém podloží chrání před chladným prouděním ze severu hory. Profitují do značné míry ze stejných klimatických podmínek a orientace jako Kremstal a Wachau západně odtud. Průměrná teplota v Kamptalu je nicméně v důsledku nižší nadmořské výšky o stupeň vyšší než ve Wachau. Na svět zde přicházejí podobně husté ryzlinky a veltlíny a o něco širší paleta vín z dalších odrůd. Největší vliv na zdejší vinohrady nemá široké koryto Dunaje, nýbrž jeho jižní přítok, řeka Kamp, která jev noci ochlazuje. Výsledkem jsou často živější vína.
K jedním z nejvýznaznamějších vinařským střediskům patří v Langenlois vinařsví Fred Loimer, a to zejména kvůli futurististické architektůře svých vinných sklepů, připomínající černou skřínku. Ve svých podzemních sklepech se naopak vrací k tradničním metodám a experimentuje s objemnými kvasnými sudy z dubového dřeva. Loimer inspiroval celou novou generaci nadšených mladších vinařů.
Turisté kteří přjedou do Kamptalu za vínem by měli rozhodně navštívit vyjíměčný hotel Loisium v Langenlois. Jeho součástí je i muzeum vína, ,,vinné lázně" a restaurace s vinným lístkem, na kterém figurují dokonce veltlíny až z 30. let minulého století.